sobota, lipiec 04, 2020

XXIV Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności

W dniu 3 stycznia 2020 roku odbyły się w Warszawie okręgowe eliminacje XXIV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Wzięło w niej udział 57 uczniów z całego województwa mazowieckiego, z ponad 20 szkół ponadgimnazjalnych i podstawowych. Uczniowie rozwiązywali test złożony z 80 pytań dotyczących żywienia, gastronomii oraz profilaktyki nadwagi i otyłości. Z naszej szkoły wzięło udział 2 uczniów: Dawid Jedwabnik III C oraz Konrad Dąbkowski II M. Lista uczniów, którzy zakwalifikują się do etapu centralnego, będzie podana do wiadomości do 31 stycznia 2020 roku przez Komitet Główny Olimpiady w Szczecinie.
Zdobyta przez uczniów wiedza przyczyni się na pewno, do jeszcze bardziej świadomego wyboru żywności oraz dbania o własne zdrowie. Życzymy dalszych sukcesów i wytrwałości w nauce. Uczniowie naszej szkoły po raz kolejny udowodnili, że są wszechstronnie uzdolnieni i zawsze chętni do zdobywania nowej wiedzy i kolejnych umiejętności nawet z dziedziny gastronomii.

images/galerie/24olimpiada/mini/640_1-20200113.jpgimages/galerie/24olimpiada/mini/640_2_20200113.jpgimages/galerie/24olimpiada/mini/640_dyplom1.jpgimages/galerie/24olimpiada/mini/640_dyplom2.jpg

Partnerzy